KORTRIJK – Het Kortrijkse advocatenkantoor K law versterkt zijn team met de Soetkin Lateur, een experte arbeidsrecht en grensoverschrijdende tewerkstelling. Ze krijgt meteen ruime bevoegdheden in haar vakdomein.

K law heeft stilaan een traditie om toppers in huis te halen en deed dat nu opnieuw met Soetkin Lateur. Het Kortrijkse zakenadvocatenkantoor is actief in vijf domeinen van het recht: vastgoed, vennootschappen, economisch recht, fiscaal recht en sociaal recht.

Tillo Mestdagh, vennoot van K law in Kortrijk, geeft aan dat Soetkin Lateur de leiding zal nemen over de sociale en arbeidsrechtelijke cel in Kortrijk, die deel uitmaakt van de sociaalrechtelijke afdeling van K law onder leiding van Alexis Ceuterick. Haar ervaring in een internationaal kantoor én haar praktijkervaring bij een Europees netwerk van werkgevers is een combinatie die uitstekend van pas komt in een kantoor dat zich toelegt op de zakenadvocatuur”, aldus Mestdagh. “Ook de detacheringsregelgeving behoort tot haar kernexpertise.  Dit is exact wat we nodig hebben om bedrijven die actief zijn in Frankrijk te helpen.”

Soetkin Lateur heeft tien jaar ervaring als specialist in Belgisch en grensoverschrijdend arbeids- en sociale zekerheidsrecht. Zo begeleidde ze ondernemingen in HR-gerelateerde domeinen (waaronder aanwervingen en ontslagen), informatie en raadpleging van werknemers, welzijn op het werk en internationale tewerkstelling. Tijdens een korte onderbreking van haar loopbaan als advocaat volgde ze het voorbije jaar de discussies inzake detachering op Europees niveau op de voet op als beleidsadviseur bij een werkgeversfederatie.