Kamagurka en Herr Seele gaan al langer als dikke copains door het leven. Niet alleen persoonlijk maar ook zakelijk. Dat blijkt ook nu weer. Het olijke duo met Oostendse roots richt nu een nieuwe uitgeverij op luisterend naar de naam “Hoek Af”. Om het met de woorden van de komische tandem te zeggen is Hoek Af in de eerste plaats bedoeld om het werk van Cowboy Henk uit te geven. Later kan ook gedacht worden aan werk voor derden. In het verleden is al gebleken dat Cowboy Henk als “product” goed verkoopt. In principe volgende maand al wordt het eerste nieuwe boek uitgebracht. Volgens tekenaar Herr Seele zal het aanbod alleen kunnen besteld worden via het internet. Vandaag de dag is dat allemaal erg eenvoudig geworden, vinden de initiatiefnemers.

Dat de twee een eigen uitgeverij oprichten, is tekenend voor de huidige gang van zaken. “Uitgeverijen zijn een beetje bang geworden en kiezen voor zekerheid”, meent Herr Seele. Nochtans verschijnt elke week een pagina van Cowboy Henk in het weekblad Humo. Maar behoudens enkele gebundelde werken uit het verleden, onder meer bij de Standaard Uitgeverij en uitgeverij Loempia, is de reeks in zijn totaliteit niet te koop. Daar willen Herr Seele en Kamagurka nu dus verandering in brengen. Want: strips in reeksen trekken wel degelijk verzamelaars en fans aan. In eerste instantie zullen 35 strips worden uitgegeven.

Het eerste album van Cowboy Henk zal in eigen beheer worden gedrukt op zo’n bescheiden 500 à 1.000 exemplaren. De figuur van Cowboy Henk is inmiddels een evergreen. De absurde cowboy werd geboren in 1981.  en wordt gekenmerkt door absurde humor. “Die humor is ook tijdloos en universeel”, aldus Herr Seele. “Het gaat intussen om 35 boeken, maar niemand doet daar iets mee. Wij willen die humor van ‘de beste stripheld ter wereld’ behouden”. De bedoeling is om zonder taboes -ook werk dat door Humo geweigerd werd- te publiceren, geeft hij nog mee.

Op termijn is het de bedoeling dat uitgeverij Hoek Af ook eens werk van derden zou uitbrengen. Alle boeken van de uitgeverij zullen hetzelfde kenmerk vertonen: één afgeronde hoek.