Beursanalisten worden door het bedrijfsleven gehaat, gevreesd of geprezen, naargelang het standpunt en de adviezen (kopen of verkopen) die ze de wereld inslingeren. Bij Barco zullen ze zich dezer dagen niet beklagen bij het lezen van een analyse door een beursexpert van KBC Securities. Al biedt de waarheid ook om te zeggen dat het aandeel vooralsnog geen bokkensprongen heeft gemaakt op de beurs. Wel is er sprake van een licht opverende koers.

Sinds een jaar berust de leiding van Barco in handen van CEO Jan De Witte, die Eric Van Zele kwam opvolgen. KBC Securities maakte bij monde van analist Guy Sips een lijvig rapport over het Kortrijkse technologiebedrijf, dat al altijd goed in de markt heeft gelegen. Volgens Guy Sips zal het nieuwe management zijn groeivooruitzichten wel degelijk realiseren. In 2016 kwam Barco aandraven met een omzet van dik 1 miljard euro. Tegen 2019 wordt een omzet van om en bij de 1,23 miljard euro in het vooruitzicht gesteld.

In de lente van dit jaar, op de “Dag van de Investeerders”, liet Jan De Witte  aan de goegemeente weten dat het bedrijf op een berg cash zit. Volgens De Witte ging het om een spaarpot bijeen van 287 miljoen euro. Volgens de CEO moet Barco eerst nog op eigen vleugels zien door te groeien en zijn grote strategische overnames dan voor later. Kleine acquisities links of rechts werden evenwel niet uitgesloten. Als Barco aan het huidige tempo blijft sparen, zou er tegen 2019 om en bij de 500 miljoen cash beschikbaar zijn. De Kortrijkse multinational is de voorbije jaren uitgegroeid tot een wereld marktleider in digitale cinema en in medische beeldvorming.