WIELSBEKE – De West-Vlaamse firma KCC Entertainment Design uit Wielsbeke bouwde een van de grootste indoor pretparken van China, het Wanda Nanjing Indoor Theme Park. Begin juni werd het park opgeleverd in Nanjing. KCC Entertainment Design is gespecialiseerd in dit soort concepten en CEO Yannick Maes heeft wereldwijd al een indrukwekkende referentielijst opgebouwd. 

Het Indoor Pretpark is een onderdeel van een mixed-use project met onder andere een winkelcentrum, een hotel, een indoor thema park, restaurants en appartementsgebouwen in Nanjing. De nieuwste ontwikkeling van de Chinese Wanda Groep opende de deuren met een spectaculaire openingsshow, bijgewoond door verschillende leden van de Chinese overheid. De Wanda groep, een Fortune 500 bedrijf, richt zich, naast vastgoedontwikkeling, vooral op de booming entertainment sector met als speerpunten cinema’s, film productie en uiteraard thema parken. De groep kocht in 2016 Legendary Entertainment op en investeert 3,3 biljoen dollar in de nieuwe ontwikkeling EuropaCity aan de rand van Parijs.

Op de feestelijke opening in Nanjing waren Yannick Maes, CEO van KCC, en business development directeur Reinhart Viane aanwezig. KCC is één van de wereldleiders in het ontwerpen en realiseren van unieke en gethematiseerde entertainment projecten en geworteld in het West-Vlaamse Wielsbeke. “Met een oppervlakte van 34.000m² is dit een erg groot indoor project (Plopsa Indoor Hasselt is 9.000m²)”, aldus Yannick Maes “De meer dan 22 attracties maken van dit park het zwaartepunt van het mega winkelcentrum. Hiermee zorgt het werk van KCC Entertainment Design ervoor dat het winkelcentrum heel wat meer is dan een plaats om te shoppen. Het pretpark maakt van het winkelcentrum een plaats van ontmoeting, beleving en genieten met de volledige familie. Bij het binnenkomen staat de bezoeker direct oog in oog met een wereldwijd unieke combinatie van twee thrill attracties. Het volledige concept en design is bedacht door een volledig Belgisch creatief team, en werd nog nergens eerder gerealiseerd. Het vergde heel wat technische coördinatie om tot uitvoering te brengen. Het is schitterend om te zien hoe een gek idee uiteindelijk werkelijkheid wordt.”

Recordtempo

Het volledige project in Nanjing werd in een recordtempo gebouwd. In enkele maanden tijd heeft het team in Wielsbeke dit project van niets volledig uitgewerkt, klaar om te bouwen in China. “De klant Wanda die tal van pretparken aan het bouwen is, is dan ook in de wolken en noemt dit één van hun betere realisaties”, aldus nog Maes. “Een pretpark ontwerpen voor China is in het begin een grote aanpassing. De snelheid waarmee alles moet gebeuren is bij ons ongezien. Daarbij eisen ze de grootste creativiteit, oog voor detail en alles moet perfect kloppen. Wij waren gewoon om snel, efficiënt en internationaal te werken, maar onze intrede op de Chinese markt heeft ons gedwongen onze structuur en manier van werken volledig anders te gaan bekijken en aan te passen. Wat we vroeger voor onmogelijk achten is vandaag een evidentie geworden.”

Sinds de oprichting door Yannick Maes in 2000 is KCC Entertainment Design uitgegroeid tot een wereldvermaard creatief entertainment bedrijf. Het bedrijf telt meer dan 50 vaste medewerkers wereldwijd en een team van internationale specialisten. KCC heeft kantoren in Moskou, Dubai en Peking. KCC is niet aan zijn proefstuk toe en heeft reeds 185 projecten in 35 verschillende landen gerealiseerd.

Schitterend jaar

KCC is gespecialiseerd in ‘design en build’ van zo goed als alle types van entertainment: van indoor entertainment over indoor of outdoor waterparken tot de unieke en wonderlijke wereld van outdoor thema parken. Het nieuwste masterplan voor Walibi België, een themapark in Guilin (China) van 37 hectare en een uniek indoor entertainment center met een steeds veranderende atmosfeer in Koeweit, dat binnen enkele weken zijn deuren zal openen, zijn maar enkele voorbeelden. Het Nanjing Indoor Theme Park project is één van de zeven unieke entertainment centers, ontworpen door KCC, die dit jaar zijn deuren opent.

Volgens Yannick Maes wordt 2018 een schitterend jaar voor KCC Entertainment met de opening van nog 2 projecten in China, 4 in Qatar (waaronder Angry Birds World en een indoor Snow Park) en 1 in Koeweit (’s werelds eerste indoor theme park waarvan de atmosfeer in 1 seconde kan veranderen van een jungle naar een onderwaterwereld).