KCC Entertainment Design (Wielsbeke) ontwerpt uniek pretpark in China

KCC Entertabird view2inment Design, een wereldleider in entertainment design met hoofdkantoor in Wielsbeke, ontwerpt een uniek Indoor Theme Park van 34.000m² voor de Wanda Group in China. Aan het project hangt een investeringswaarde van maar liefst 70 miljoen euro. Het themapark wordt onderdeel van een high class shopping mall die momenteel opgetrokken wordt in Nanjing, Jiangsu Provincie, China. De Dalian Wanda Group is geen klein bier. De groep kocht onlangs de Hollywood Film Studio “Legendary Entertainment” en is ook ook reeds eigenaar van de Ironman-organisatie (triatlons).

Het prestigieuze en unieke concept van het Indoor Theme Park werd zopas in Nanjing voorgesteld tijdens een spectaculaire presentatie voor een publiek van 2.500 genodigden in de Hal van het Volk van Nanjing. De Belgische Italiaan Franco Dragone hielp het spektakel mee verzorgen. Zowel de locatie, de omkadering en de genodigden getuigen van de belangrijkheid van dit project voor de Wanda Group. Het park wordt volledig ontworpen rond de rijke cultuur en folklore van Nanjing binnen de Chinese geschiedenis. Naast verschillende unieke attracties, waaronder een interactieve rollercoaster die alle zintuigen aanspreekt, krijgt elke attractie ook een eigen unieke thema mee die verwijst naar de cultuur van Nanjing. De kracht van het geheel  bestaat uit het combineren van traditionele elementen met hedendaagse technieken zoals virtual reality en 3D-mapping. Op deze manier wordt de bezoeker ondergedompeld in de rijke historie van de stad.
KCC Entertainment Design ontwierp reeds verschillende entertainment projecten voor deze belangrijke klant en in deze belangrijke regio. In 2017 wordt bijvoorbeeld het Wanda Qingdao Indoor Theme Park geopend, ook naar een ontwerp van KCC. China is momenteel een “hot spot” voor KCC en zijn CEO Yannick Maes, die rond de eeuwwisseling zijn eigen bedrijf oprichtte. KCC Entertainment Design heeft, naast de hoofdzetel in Wielsbeke, eigen kantoren in Dubai, Moscou, Beijing en Californië. (KC)