KCC Entertainment (Wielsbeke) geeft visitekaartje af in Rusland

kccKCC Entertainment uit Wielsbeke, het bedrijf van CEO Yannick Maes, laat eens te meer van zich spreken. Dit maal mag het in Rusland, meer bepaald in Kursk, het grootste indoor pretpark van Rusland helpen bouwen. KCC heeft zich gespecialiseerd in de conceptbouw van dergelijke pretparken en heeft wereldwijd referenties die er niet om liegen. De site in Kursk, pal in een bestaand shopping center, moet in principe in het najaar van 2017 de deuren openen. De pret moet zich uitstrekken over maar liefst 20.000 vierkante meter. De waarde van het contract wordt niet vermeld.

In een persbericht zwaait de Russische opdrachtgever Promresurs de loftrompet over de samenwerking met KCC. Hun professionalisme was totaal, ze speelden vlug en flexibel op de bal, ze hadden voor elk probleem een antwoord, kortom het was en plezier om met hen samen te werken, heet het uit de mond van directeur generaal Nicolai Poltoratsky.

De West-Vlaamse ondernemer Yannick Maes was aanvankelijk een verkoper van karting circuits, vandaar de naam KCC (Karting Concept Company). In 2002 besloot hij het over een andere boeg te gooien en zette in op de bouw van vijf sterren pretparken. VTM riep hem ooit uit tot “de koning van de pretparkindustrie”. (KC)