Fietsenwinkel.nl heeft zijn vijftigste fysieke winkel geopend in de Benelux. Dat meldt de gespecialiseerde nieuwsbrief Retail Detail. De opmars is opmerkelijk want de keten telde met Nieuwjaar amper elf vestigingen in België en Nederland. In West-Vlaanderen kwamen er filialen in Brugge en Roeselare en daar zal het niet bij stoppen. In de winkels wordt een uitgebreide selectie aan E-bikes en fietsen aangeboden, waarop net als op de webshop dezelfde laagste prijsgarantie geldt. In de winkel in Brugge kan ook een rondje proefrijden op een testparcours.
Fietsenwinkel.nl startte in 2012 als een webshop, met toen slechts één fysieke vestiging. In 2016 werd echter besloten om daar verandering in te brengen en aan het einde van dat jaar waren er al 11 winkels van de keten. Daar zijn er dit jaar nog eens 39 bij gekomen, wat het totaal nu op 50 vestigingen brengt. Volgens Fietsenwinkel.nl zijn de fysieke winkels nodig, omdat de meeste klanten een fiets nog steeds willen zien en voelen, voor ze overgaan tot een aankoop. Volgens CEO Bastiaan Hagenouw zijn de online webshop en de fysieke winkels complementair. “Klanten beginnen hun oriëntatie op onze website, komen voor deskundig advies en een testrit naar onze winkel, waarna ze uiteindelijk de aankoop doen”, aldus de voorman van Fietsenwinkel.nl.

Om voldoende ruimte te hebben, onder andere voor het testparcours, kiest Fietsenwinkel.nl steevast voor locaties aan de rand van de stad. Met een duidelijke bedoeling: 90 procent van de consumenten in België en Nederland moest binnen 30 minuten rijden bij een van de winkels kunnen zijn. Met een netwerk van vijftig winkels is dat nu het geval. Fietsenwinkel.nl maakt deel uit van de International Bike Group, die naast België en Nederland ook actief is in Denemarken, Noorwegen en Zweden. De groep beschikt in België en Nederland samen ook over meer dan 270 servicepunten, om klanten ook na de aankoop te ondersteunen.