Kinepolis eindigt het jaar in schoonheid

De honkinepolis-rode-loperger van Kinepolis is maar niet te stillen. Het jaar wordt bezegeld met twee nieuwe vestigingen, een in Granada (Spanje) en een in Fenouillet (Frankrijk).
Zopas opende de Belgische groep met roots in Kortrijk, een bioscoop in het gloednieuwe winkelcentrum “Nevada” in Armilla, in het zuidwesten van Granada. De bioscoop telt acht zalen, allen uitgerust met laserprojectie, en 1.693 zitplaatsen. De bioscoop is de eerste all-laser bioscoop in Spanje en mikt op 400.000 bezoekers per jaar. Kinepolis beschikt reeds over een bioscoop met 15 schermen en 4.600 zitplaatsen in Granada zelf. Dit gloednieuwe tweede complex zal Kinepolis toelaten haar positie in de regio te versterken en de unieke bioscoop ervaring aan een nog groter publiek aan te bieden.
Eind december 2016 opent ook Kinepolis Fenouille de deuren, in de buurt van Toulouse. Ook die bioscoop heeft acht zalen, dit maal goed voor 1.100 zetels. De nieuwe bioscoop zal deel uitmaken van “La Galerie Espaces Fenouillet”, het nieuwe handels- en recreatiecentrum in het noorden van Toulouse. De bioscoop in
Fenouillet is de eerste bioscoop in Frankrijk die volledig wordt uitgerust met laserprojectie. De Franse bioscoop zal ook over een “Laser Ultra” -zaal beschikken, voor een nóg intensere kijkervaring. (KC)