Kortrijk

Kinepolis Group, nog altijd hoofdzakelijk gelinkt aan de Kortrijkse familie Bert, heeft met succes een private plaatsing afgesloten van obligaties bij institutionele investeerders. De ronde zorgt voor een surplus aan kapitaal van 125 miljoen euro, waarvan 60 miljoen euro werd geplaatst met een looptijd van 8 jaar en 65 miljoen met een looptijd van 10 jaar. Obligaties zijn een soort leencontract (ofte een schuldpapier) tegen een vergoeding.

Iedereen viert het Sinterklaasfeest op zijn manier. Kinepolis deed dat met het afsluiten van een obligatielening. De belangstelling vanuit de markt was ruimschoots meer dan de beoogde som van 125 miljoen euro, wat nogmaals het vertrouwen bewijst van kapitaalverschaffers in de strategie van Kinepolis. De plaatsing past in het voorzichtig financieel beleid van Kinepolis om haar investeringen op lange termijn te financieren en zo de cash flows te ‘matchen’.

Het opgehaalde geld zal worden gebruikt ter ondersteuning van de expansie van Kinepolis. Kinepolis is in deze fase hyperactief op vele terreinen. In Canada met de overname van Landmark Cinemas, in Canada en andere landen met de bouw van nieuwe complexen en verder met de renovatie van overgenomen bioscopen. Ook nieuwe investeringen, lees overnames, staan geprogrammeerd. Volgens beursexperts is een new big deal zelfs nakend.