KORTRIJK – De Kinepolis Group heeft de overname bekend gemaakt van de NH Bioscopen in Schagen en Hoofddorp (Nederland). In het akkoord zit ook een nieuwbouwproject in Haarlem (Nederland) vervat.

De betreffende bioscoopcomplexen en het Haarlemse nieuwbouwproject waren tot op heden eigendom van het echtpaar Frits en Irma Nieuwenhuizen. De bioscoop in Schagen telt 5 zalen en 560 zitplaatsen en ontvangt jaarlijks zo’n 220.000 bezoekers. De bioscoop in Hoofddorp telt 8 zalen en 1.100 zitplaatsen en ontvangt ongeveer 390.000 bezoekers per jaar. De overeenkomst bevat ook de plannen voor een nieuw te bouwen bioscoop in Schalkwijk in Haarlem. De bouw van dit complex met 6 zalen en circa 850 zitplaatsen staat gepland voor 2018, nadat de vereiste vergunningen zullen zijn afgeleverd.

De transactie heeft een ondernemingswaarde van 27,5 miljoen euro, inclusief de overname van de schulden. De overname werd van kracht op 1 januari 2018 en laat  Kinepolis toe om zijn positie op de Nederlandse markt nog te versterken en de Kinepolis-filmbeleving aan nog meer bezoekers aan te bieden. Kinepolis telt momenteel reeds 15 bioscopen in Nederland en zal in de loop van 2018 ook een nieuwe bioscoop in ‘s-Hertogenbosch openen.

De Kinepolis Group heeft zijn roots in Harelbeke, met dank aan de Kortrijkse familie Bert en stamvader Albert Bert. In 1997 vond  een fusie plaats van twee familiale bioscoopgroepen. In 1998 volgde een beursgang. In Europa telt Kinepolis Group 48 bioscopen, verspreid over België, Nederland, Frankrijk, Spanje, Luxemburg, Zwitserland en Polen. Naast haar bioscoopactiviteit is de Groep ook actief in filmdistributie, eventorganisatie, schermreclame en vastgoedbeheer.