Kinepolis opent in Breda bioscoop van de toekomst

kinepolis bredaDeze week nog (8 september) opent Kinepolis in Breda officieel een nieuw bioscoopcomplex. Eddy Duquenne, CEO, zal het officiële lintje knippen. Het publiek had reeds sinds 1 augustus toegang tot de witte schermen. Bij de voorstelling zal een demonstratie worden gegeven van laserprojectie. Het cinémacomplex in Breda is de eerste volledige laserprojectie-bioscoop van Europa en de enige in Nederland met een zogenaamde “Laser ULTRA”-zaal.

Breda is het tweede nieuwbouwproject van Kinepolis in Nederland dat dit jaar wordt geopend, na Kinepolis Dordrecht. Kinepolis, Kortrijks van origine, is momenteel ook druk bezig met de bouw van een nieuwe multiplex in Utrecht. Naar verwachting zal Utrecht begin 2017 de deuren openen, bij de opening ook van de  Utrecht Jaarbeurs. Kinepolis betrad de Nederlandse markt in 2014 (door de overname van Wolff Bioscopen) en heeft er intussen al vijftien bioscopen.

Kinepolis Breda beschikt over 10 zalen en meer dan 1.700 zitplaatsen. Eens op kruissnelheid, worden er 450.000 bezoekers per jaar verwacht. (KC)