Kinepolis heeft duidelijk het potentieel ontdekt dat lag te sluimeren boven de Moerdijk. Zopas werden alle noodzakelijke vergunningen verkregen voor de bouw van een nieuwe bioscoop in ‘s-Hertogenbosch. De bioscoop komt in het Paleiskwartier en zal zeven zalen tellen, goed voor zo’n 1.500 zitplaatsen. Het Paleiskwartier is een stuk binnenstad in volle ontwikkeling, vlak naast het Centraal Station van ’s Hertogenbosch. De bioscoop zal worden omringd door onder meer kantoren, appartementen, een supermarkt en een restaurant. Kinepolis mikt op 350.000 bezoekers per jaar in Den Bosch.

De bouwwerken zullen nog deze maand worden opgestart en de opening staat gepland in het voorjaar van 2018. Na Kinepolis Breda, wordt dit de tweede Kinepolis-vestiging in het vlakbij Vlaanderen gelegen Noord-Brabant.

In de zomer van 2014 betrad Kinepolis voor het eerst de Nederlandse markt via de overname van de groep Wolff Bioscopen. Eind 2015 nam Kinepolis de Nederlandse Utopolis-complexen over en in 2016 werden nieuwbouwprojecten in Dordrecht, Breda en Utrecht geopend. De geplande bioscoop in ’s Hertogenbosch is het vierde Nederlandse nieuwbouwproject van Kinepolis. Momenteel telt Kinepolis 15 bioscopen in Nederland. Kinepolis is eigendom van de Kortrijkse ondernemer Joost Bert.