De Kinepolis Group van de Kortrijkse CEO en grootste aandeelhouder Joost Bert, openden deze week “Jaarbeurs”, de grootste bioscoop van Utrecht en omstreken. Ook uitvoerend CEO Eddy Duquenne was aanwezig. Kinepolis Jaarbeurs opende reeds op 14 december 2016 de deuren van de eerste zes zalen die klaar waren. De voorbije weken werd geleidelijk aan de rest van de 14 zalen geopend voor het grote publiek.

 Met 14 zalen en 3.200 stoelen is Kinepolis Jaarbeurs één van de grootste bioscopen van Nederland. De grootste zaal heeft een capaciteit van 600 stoelen en een gigantisch scherm van 26 meter breed en 10,9 meter hoog. Alle zalen zijn bovendien voorzien van laserprojectie, waardoor de beeldkwaliteit in elke zaal haarscherp is. Kinepolis Jaarbeurs is na Kinepolis Breda de tweede bioscoop in Nederland die volledig werd uitgerust met laserprojectoren. Voor bezoekers die uit zijn op een nog intensere filmervaring zijn er ook twee “Laser Ultra”-zalen. Laser Ultra combineert de beste laserprojectie met een spectaculair, multi dimensioneel Dolby Atmos-geluid.

Sinds de gedeeltelijke opening op 14 december, vonden reeds 70.000 bezoekers de weg naar de bioscoop. “Ik ben trots dat we vanaf nu ook in Utrecht de unieke Kinepolis-ervaring kunnen aanbieden: het beste beeld en geluid, comfortabele stoelen, een klantvriendelijke service en een topfilm voor elke doelgroep”, aldus Eddy Duquenne, CEO van de Kinepolis Group. “Bovendien huldigen we vandaag ook het hoofdkantoor van Kinepolis Nederland in, gezien we hier ook de burelen van het nationale team zullen huisvesten. In 2014 betraden we voor het eerst de Nederlandse markt en ondertussen hebben we hier een team van 450 enthousiaste medewerkers die allemaal het beste van zichzelf geven voor onze klanten. Dat is een fantastisch gevoel.”

Kinepolis Jaarbeurs is na Dordrecht en Breda het derde nieuwbouwproject in Nederland dat Kinepolis opent in een jaar tijd. Onlangs werd een vierde nieuwbouwproject aangekondigd in ‘s-Hertogenbosch. Deze bioscoop, gelegen in het Paleiskwartier, zal begin 2018 worden geopend. Kinepolis Group betrad de Nederlandse markt in 2014, met de overname van de bioscoopgroep Wolff Bioscopen. In 2015 volgde de overname van Utopolis Nederland, met vestigingen in Almere, Den Helder, Emmen, Oss en Zoetermeer. Kinepolis beschikt momenteel over 15 bioscopen in Nederland, goed voor 104 zalen en meer dan 20.000 zitplaatsen.