Kinepolis opent nieuwe “Kinepolis” in Dordrecht

Kinepolis DordrechtWoensdag heeft Kinepolis een eerste nieuwbouwproject in Nederland plechtig geopend. Beide CEO’s, Eddy Duquenne en Kortrijkzaan Joost Bert, waren aanwezig. Kinepolis Dordrecht telt 6 zalen, 1.200 zitplaatsen en heeft de ambitie ruim 300.000 bezoekers per jaar te ontvangen. Zelfs naar Kinepolis normen is de investering in Dordrecht bijzonder. Eddy Duquenne, CEO Kinepolis Group: “Het is bijna tien jaar geleden dat wij een nieuw gebouwde bioscoop mochten openen en het is fantastisch dit te kunnen doen in een dynamische stad als Dordrecht, op deze prachtige locatie aan het Wantij. De bioscoop sluit perfect aan bij de lokale stadsontwikkeling en wij zijn blij de lokale bevolking een divers film- en cultuuraanbod en de unieke Kinepolis-beleving te kunnen aanbieden, the ultimate movie experience.”
In de zomer van 2014 nam Kinepolis de Nederlandse groep Wolff Bioscopen over. Hiermee verwierf Kinepolis negen bestaande bioscopen en twee nieuwbouwprojecten, waaronder de plannen voor de bioscoop in Dordrecht. Het tweede project betreft de bouw van een megabioscoop in Utrecht Jaarbeurs. De bouwwerken in Utrecht werden in het najaar van 2015 opgestart en de opening is voorzien voor begin 2017. Vóór die datum, naar verwachting eind juli 2016, opent Kinepolis tevens een nieuwe bioscoop in Breda. De bioscoop, met 10 zalen en meer dan 1.700 zitplaatsen, zal deel uitmaken van het gloednieuwe evenementenpark ‘Breepark’.
Met de opening van Kinepolis Dordrecht en de overname van Utopia (Utopolis) eind vorig jaar, beschikt Kinepolis nu over 14 bioscopen in Nederland, goed voor 84 zalen en meer dan 16.000 zitplaatsen. Kinepolis Dordrecht is, na het onlangs verbouwde Kinepolis Enschede, de tweede Nederlandse bioscoop die de naam ‘Kinepolis’ draagt. Momenteel wordt ook de laatste hand gelegd aan de verbouwing van ‘Kinepolis’ Groningen.

Kinepolis heeft honderd procent West-Vlaamse roots en wordt tot op vandaag gecontroleerd door Joost Bert.(KC)