Kinepolis definitief eigenaar van Utopolis

KP BruggeIn uitvoering van een principeakkoord aangekondigd begin juli jongstleden, heeft Kinepolis Group de overname van Utopolis afgerond. De overname betreft negen bioscopen in drie landen, met name in het Groothertogdom Luxemburg, Nederland en Frankrijk. De overname van de vier Belgische bioscopen is nog onder voorbehoud van de goedkeuring door de Belgische Mededingingsautoriteit.

Utopia SA telt drie bioscopen in Groothertogdom Luxemburg (waarvan twee in Luxemburg Stad en één in Esch-sur-Alzette), vijf in Nederland (Oss, Almere, Zoetermeer, Den Helder en Emmen), één in Frankrijk (Longwy) en vier in België (Mechelen, Turnhout, Aarschot en Lommel), die voorlopig nog geen deel uitmaken van de transactie. Utopia SA exploiteert net als Kinepolis vooral multiplex-bioscopen en bezit het vastgoed van meerdere van haar bioscoopcomplexen. In 2014 ontving Utopia SA in Groothertogdom Luxemburg, Nederland en Frankrijk 2,3 miljoen bezoekers en realiseerde hiermee € 28,3 miljoen omzet en € 4,9 miljoen EBITDA.

Volgens CEO’s Eddy Duquenne en Joost Bert betekent de  overname van Utopolis een mijlpaal in de geschiedenis van de bioscoopgroep en in de realisatie van de expansiestrategie. “We versterken in één klap onze positie in Frankrijk en Nederland en met Luxemburg voegen we geografisch een nieuwe markt toe aan ons portfolio, aldus Eddy Duquenne. “Wat het Belgische luik betreft, ben ik ervan overtuigd dat we een sterk dossier hebben en heb ik vertrouwen in het oordeel van de Mededingingsautoriteit. We kijken ernaar uit om ook in België opnieuw te kunnen investeren en bovenal om meer klanten de ultieme filmbeleving te kunnen aanbieden.” (KC)