KORTRIJK – De Kinepolis Groep, die zijn roots heeft in Zuid West-Vlaanderen, stelt nog enkele overnames in het vooruitzicht. Dat werd bekend gemaakt naar aanleiding van de publicatie van de jaarresultaten. Nu telt Kinepolis 94 bioscoopcomplexen en dus daagt de kaap van de honderd aan de horizon. 

2017 was eens te meer een erg goed jaar voor Joost Bert en zijn Kinepolis Groep. Liefst 25,3 miljoen bezoekers passeerden langs één van de kassa’s in eigen land, in Luxemburg, in Nederland, in Spanje, in Polen of in Canada. Dat was een surplus van 1,5 miljoen mensen méér dan in 2016. Opvallend is dat het verbruik (candy shops, snacks en drankjes) al instaat voor liefst één vierde van de totale inkomsten van 355 miljoen euro (324,9 miljoen euro in 2016). Bioscooptickets zijn goed voor 54 procent. 

Bij monde van CEO Eddy Duquenne stelt Kinepolis nog nieuwe overnames in het vooruitzicht. Daarbij wordt in het midden gelaten of het gaat om grote of kleine overnames. “Alles kan”, zegt Duquenne daarover. In 2017 tekende Kinepolis in Canada voor zijn grootste overname ooit in zijn twintigjarige geschiedenis. Steeds volgens Eddy Duquenne zou de bouw van nieuwe complexen in de vrieskast gestopt worden, wegens een al grotendeels verzadigde markt.