Kmo’s zoeken weg naar Europese programma’s

Eur58pvstrbopa kan soms veel betekenen voor kmo’s. Maar de onwetendheid over veel Europese steunprogramma’s is soms gigantisch groot. Wie kent er bijvoorbeeld het Europese Interreg-programma dat elke vorm van grensoverschrijdend initiatief wil bevorderen? Om aan die onwetendheid een mouw te passen, wordt op 22 april eerstkomend in Brugge een sensibilisering- en infodag georganiseerd. Daar komen vragen aan bod zoals: hoe stel ik een project op, bij welk Europees programma kan ik best terecht voor subsidies, hoe begin ik aan een subsidieaanvraag, waar vind ik de juiste partners, bij wie kan ik terecht voor begeleiding en ondersteuning?

Het indienen van een subsidiedossier roept heel wat vragen op. De provincies van de zogenaamde Euregio Scheldemond slaan de handen in elkaar en geven een dag lang alle mogelijke informatie over het opzetten en uitwerken van Europese programma’s zoals Horizon 2020, Life of Creative Europe. De Euregio Scheldemond verenigt partners uit Oost-Vlaanderen, West-Vlaanderen, Zeeland, Nord Pas de Calais en Kent. Al deze instanties beloven concrete antwoorden op concrete vragen. (KC)

Info: Vrijdag 22 april van 10 tot 17 uur, provinciehuis Boeverbos, Koning Leopold III-laan 41, 8200 Brugge en via info@euregioscheldemond.be