Knokke Grand Prix ambitieuzer dan ooit

zoute-gpIn Knokke gaat 6 tot 9 oktober de zevende editie van de Zoute Grand Prix (ZGP) door. Gedurende vier dagen is de mondaine badplaats aan de Belgische Kust opnieuw de place to be voor liefhebbers van klassieke wagens, oldtimers, exclusieve bolides en premium automerken. De ZGP is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een van de grootste en meest gewaardeerde evenementen in Europa voor oldtimers en droomwagens. Het is bekend dat heel wat West-Vlaamse ondernemers een grote voorliefde hebben voor oude wagens. Ieperling Thierry Dehaeck heeft er een heus bedrijf (Cady Cars) voor opgericht. Na zes eerdere succesvolle en druk bijgewoonde edities pakt organisator Zoute Events
in 2016 uit met het vertrouwde programma in een vernieuwd kleedje. Gespreid over vier dagen lopen er vijf verschillende car events, inclusief een rally, een schoonheidswedstrijd en een veiling voor oldtimers. Dit jaar zal de rally onder meer de Westhoek alsook Kortrijk aandoen.

In 2010 bezochten ruim vijfduizend mensen de ZGP. In 2011, 2012 en 2013 groeide het aantal naar 80.000 tot 100.000 bezoekers. De lustrumeditie van 2014 lokte meer dan 100.000 geïnteresseerden naar Knokke-Heist. Vorig jaar kende het classic car festival een recordopkomst met 150.000 bezoekers. Volgens de organisatoren zal dit aantal dit jaar vermoedelijk nog overtroffen worden. Meer dan een oldtimerfestival is de ZGP hét lifestyle event van het najaar. En welke locatie in België is er beter geschikt voor zo’n glamour happening met de obligate cocktailparty’s, galadiners en andere society events waar luxemerken hun nieuwste collecties – en BV’s zichzelf – showen dan in Knokke-Heist, aldus de organisatoren.

De ZGP is een initiatief van Zoute Events, een organisatie van drie Knokkenaars met een uitzonderlijke ondernemingszin: Philippe Van de Ryse, zaakvoerder
van DLB Concept, en de broers Filip en David Bourgoo van de gelijknamige Audi- en Bentley-garage in Knokke-Heist. Zij zijn de drijvende kracht achter de ZGP en willen met dit exclusieve evenement het imago van Knokke-Heist als unieke verblijfs- en vakantiebestemming promoten. (KC)

Info: www.zoute-events.be