Knokse chocolatier wereldtop

David  Louise MaenhoutChocolate Awards LondenDe Knokse chocolatier David Maenhout van Chocolatier M won in twee categorieën (pralines in pure en in melkchocolade) twee zilveren medailles. Dat gebeurde in Londen tijdens ‘The Chocolate Show’, waar de International Chocolate Awards werden overhandigd. Wat de Olympische Spelen zijn voor sporters, zijn de ‘Chocolate Awards’ voor chocolademakers.

De eerste zilveren medaille werd uitgereikt aan de Umami praline gemaakt op basis van ambachtelijke Japanse soya-saus en geroosterde sesam. De andere aan een donker gebrande karamel met toets van zeezout. De Umami praline met zijn unieke look is de laatste jaren een ware hype geworden in Japan. De jury was tijdens de uitreiking lovend over de finesse van de praline van de Knokse chocolatier.  De gouden plakken in deze categorieën gingen naar een Zweedse en Britse collega.

De erkenning krijgt extra glans als men weet dat de volledige wedstrijd blind werd beoordeeld door een dertig man tellende internationale en professionele jury. In de Europese preselecties won Chocolatier M reeds drie maal een gouden award in drie diverse categorieën. Daardoor kwam de Knokkenaar ook in aanmerking voor de wereldfinale in Londen.
Chocolatier M werd in 2005 opgericht in Knokke. David Maenhout beschouwt zichzelf als een internationaal ambassadeur voor de Belgische chocolade. Hij werd in 2013 uitgeroepen tot de allereerste ‘chocolatier van het jaar’ door de culinaire gids Gault&Millau en tot ‘chocolate heaven’ door het Britse Foodepedia. (KC)