In Cadzand, nabij Knokke, werd het nieuwe plezierhaventje officieel in gebruik genomen. Het is vooral een West-Vlaamse realisatie want de Knokse Compagnie Het Zoute van de familie Lippens zorgde in grote mate mee voor de realisatie. Het nieuwe haventje moet dienen als plezierhaven. De nautische toegang tot zee wordt nu veel gemakkelijker. Door de aanleg van twee strekmuren is er ook gedacht aan een dam in geval van hoog stormweer.

Knokke droomde ooit zelf van zo’n haven maar finaal gaan de buren er mee lopen, met Knokse inbreng weliswaar. De Compagnie Het Zoute, van de familie Lippens, is mede aandeelhouder in de beheersvennootschap Yacht@Cadzand-Bad. De Compagnie mag ook de voorzitter leveren in de persoon van Philippe Muyllle.  De jachthaven kreeg twee grote strekdammen, een oostelijke dam van 300 meter lang en een westelijke van 400 meter. Bijzonder is dat de toplaag gevormd wordt door betonnen Xblocs. 5000 van deze gigantische betonnen blocs werden aangevoerd over zee en over land vanuit Zeebrugge, waar de productie gebeurde.

De strekdammen vormen een onderdeel van het kustverdedigingsplan en genereert, naast de privé inbreng, ook overheidsmiddelen die als katalysator dienen om Cadzand-Bad te helpen uitbouwen tot een aantrekkelijke en moderne badplaats. Naast de jachthaven, worden ook de duinen tot aan de Blanke Top heraangelegd. Er zijn bredere duinpaden en er komen nog rustplaatsen met stijlvol buitenmeubilair die slim gebruik maken van de natuurlijke hoogteverschillen in de duinen.

De jachthaven telt 125 ligplaatsen en is voorzien van alle state of the art faciliteiten en een centraal clubhuis met familiebadkamers en een grand-café op de hoogste verdieping met prachtig uitzicht. Die laatste brasserie wordt mee uitgebaat door meesterkok Sergio Herman die echter democratische prijzen in het vooruitzicht stelt. De Compagnie Het Zoute is als projectontwikkelaar van appartementen nu al incontournable in Cadzand dat een ware metamorfose ondergaat.