Acht jaar al profileert Invest-Mobile uit Knokke-Heist zich als een toonaangevende promotor van de elektrische citymobiel. Nu heeft dit bedrijf het elektrisch rijden met een citymobiel nog aantrekkelijker en aangenamer gemaakt. Invest-Mobile bedacht een systeem waardoor hun elektrische citymobiels niet langer beperkt zijn tot het bijladen aan een gewoon stopcontact. Met hun expertise ontwikkelden ze een speciale stekker waardoor hun citymobiels nu ook aan een laadpaal voor elektrische voertuigen (zoals bijvoorbeeld voor een Tesla) kunnen bijladen. Met de speciale stekker en bijbehorende oplaadpas parkeer je de citymobiel bij een laadpaal en laat je de batterijen opladen terwijl je een terrasje doet, een wandeling of gaat werken. De vraag (Zal ik met mijn batterijlading wel weer thuis geraken?) behoort vanaf nu tot het verleden.

Nu ook deze beperking is weggenomen zal het gebruik van de elektrische citymobiel alleen maar toenemen in de steden. Een elektrische citymobiel  verbruikt 0.04 Eurocent per kilometer. Een uur aan een laadpaal bijladen kost amper 0.80 Eurocent. Sommigen vinden de “beperkte” actieradius van ongeveer 35 km misschien een nadeel. Dan is er goed nieuws. Invest-Mobile heeft dit probleem nu ook uit de wereld geholpen.

Het elektrisch rijden neemt gestaag toe en niet alleen in Knokke-Heist. Door de nieuwe Europese wetgeving zijn de elektrische citymobiels, in heel Europa, voorzichtig hun plaats op de openbare weg aan het veroveren. Het Knokse bedrijf Invest-Mobile is een innovatief, toonaangevend bedrijf gespecialiseerd in het vervaardigen van elektrische mini-voertuigen. Sinds de oprichting in 2009 is de kmo uitgegroeid tot marktleider in de Benelux, Duitsland, Frankrijk, Spanje en Egypte voor functionele, milieuvriendelijke voertuigen. Vanuit het eigen plaatselijke assemblage bedrijf worden elektrische golfkarren geleverd voor “op de baan” of voor gebruik op de openbare weg (voorzien van Belgisch kenteken, verlichting, veiligheidsgordels, enzovoort).