In de loop van deze week nog opent sterrenchef Kobe Desramaults zijn nieuwe culinaire eettempel in de oude Belgacom-gebouwen in Gent (in de buurt van de Beestenmarkt). Het project zou een looptijd hebben van niet langer dan een paar jaar. Het restaurant gaat van start onder de roepnaam Chambre Séparée. Een naam om te onthouden. In de zomermaanden zal Desramaults ook zijn kunstjes tonen in Bokrijk, voor een ad hoc project.

Desramaults zegt dat hij het gehad heeft met rock & roll restauratie. Vanaf nu mag het chique en jawel exclusief zijn. Chambré Séparée pakt in elk geval uit met een bijzonder aanbod. Kobe gaat achter het fornuis staan en serveert maar liefst twintig gangen. U leest het goed: twintig gangen, waarbij ongetwijfeld veel “amuse gueules”. De kans dat je met honger van tafel gaat, is zo goed als uit te sluiten. Kobe belooft gerechten die delicaat en subtiel zijn. Het resto zal enkel open zijn in de avonduren en er worden niet meer dan zestien gelukkigen per avond bediend. Reserveren voor een groep kan niet. Maximaal twee personen kunnen hun komst melden, meer niet. Na de sluiting van zijn sterrenrestaurant In De Wulf in Dranouter nam Desramaults een sabatical die hem onder meer naar Japan bracht. Daar vond hij de inspiratie om met Chambre Séparée te beginnen.

Nog dit: u wilde graag weten hoeveel een menu met twintig gangen kost? Tweehonderd euro per persoon. Het is niet bekend of de wijnen daarbij inbegrepen zijn.