Sinds de overname van Jules Destrooper uit Lo door de familie Vandermarliere (april 2015), gaat het steeds harder voor het voedingsbedrijf uit de Westhoek. De nieuwe investeerders kondigden twee jaar terug een nieuwe groeifase aan, en die belofte wordt ook helemaal waargemaakt. Op het terrein wordt Jules Destrooper geleid door extra muros CEO Emmanuel Blomme, die in een eerder leven ook al de Cortes-fabriek runde in Sri Lanka namens de familie Vandermarliere.

De omzet van Jules Destrooper klokte in 2014 -het jaar voor de overname- af op een slordige 35 miljoen euro. Dat cijfer is inmiddels met 15 procent aangedikt tot 40,5 miljoen euro aan bedrijfsinkomsten. In de herfst van vorig jaar tekende Jules Destrooper ook nog voor de overname van concullega Olivier Destrooper uit Brugge, wat nog eens goed was voor 18,4 miljoen euro bijkomende omzet. Beide bedrijven zijn met het West-Vlaamse lekkers erg sterk vertegenwoordigd op de exportmarkten. In Lo maakt Jules Destrooper per dag 2,5 miljoen koekjes gebruiksklaar. Zowat 70 procent van dat aanbod verlaat de Belgische grenzen met bestemmingen wereldwijd (80 exportlanden).

Sinds de “blije intrede” bij Jules Destrooper, investeerde de familie Vandermarliere fors in de upgrading van het productie apparaat. In Lo werken zijn om en bij de 160 mensen deelachtig aan het succes en de groei.