athena-graphicsKoen Van Loo gaat aan de slag bij Athena Graphics als chief digital officer. Hij vervoegt er het managementcomité om zo mee te werken aan de verdere uitbouw van het digitaal platform en de internationalisering van de klantenportefeuille. Verder krijgt hij een coördinerende rol bij de uitbouw van de structuur en de visie van de groep. Van Loo is een netwerker in hart en nieren en is regelmatig te gast bij onder meer Cionet, Beltug, ADM, SAI en De Hanze.

Athena Graphics bestaat dit jaar uitgerekend 25 jaar en is een snelgroeier binnen de grafische industrie. Stichter en bezieler is CEO Ignace Cosaert. De kmo met hoofdzetel in Roeselare, en bijhuizen in Frankrijk (Saint-Etiennne) en Nederland (Veenendaal) is een dynamisch prepressbedrijf die binnen die niche een volledig aanbod aan diensten levert: kwalitatieve prepress, drukvormen en online diensten aan de ganse verpakkingsketen. Zo wordt de time-to-market voor de klanten aanzienlijk verkleind. Bij merkeigenaars en drukkers in de verpakkingsketen wil Athena Graphics de referentie zijn als leverancier van onderscheidende en meest kwalitatieve producten en diensten.

In 1991 richtte Geert Cosaert Athena Graphics op als een nieuwe speler in flexoprepress. Vijf jaar later vervoegde zijn jongste zoon Ignace Cosaert, huidig gedelegeerd bestuurder, het bedrijf. Het grafische bloed stroomt alvast door deze familie, want de overgrootvader had in 1918 reeds zijn eigen offset drukkerij in Roeselare. (KC)