Koksijde voor één dag het lekkerste strand ter wereld

Koksijde 2Op zondag 28 augustus 2016 (van twaalf uur tot middernacht) gaat op het strand van Koksijde de vierde editie door van Flemish Food Bash. Dankzij de internationale uitstraling en de ambiance van dit festival kreeg Flemish Food Bash eerder al de naam van het “Tomorrowland voor horeca en foodies” toegedicht. Dit jaar wordt gemikt op 2500 aanwezigen. Zij zullen op het Noordzeestrand worden opgewacht door 12 chefs en 12 cocktailmasters en tal van andere toppers uit de horecawereld, die van Koksijde het “lekkerste strand ter wereld” zullen maken.

“Flemish Food Bash wil de gedrevenheid van de mensen die actief zijn in de horeca en de gastronomie in de breedste zin alsook de Vlaamse smaakcultuur onder de aandacht brengen. Tijdens het evenement worden culinaire ideeën uitgewisseld. Het is een explosie van creativiteit, waar foodies worden ondergedompeld in een verrassende wereld van muziek, streetart, tattoocultuur en zelfs barbierkunst”, aldus organisator Vincent Florizoone. De voorlopige chefs-lijst ziet er als volgt uit: Dennis Broeckx van L’épicerie du Cirque (Antwerpen), Yannick Van Aeken van Humphrey (Brussel) en ex-Noma (Kopenhagen), Alex Joseph van Rouge Tomate (Brussel), Carcasse (Koksijde), Brasserie Edison (Koksijde), Willem Hiele (Koksijde), Blend (Zeeland), Spetters (Breskens), Bistro Bruut (Brugge), Va et Vient (Kortrijk), Floris (Brugge), Burning Butchers (Roeselare), Kazen van Michel en Frederic Van Tricht (Antwerpen). Topsommelier Sepideh Sedaghatnia is verantwoordelijk voor de wijn- en kaviaarselectie. Voor cocktails kan men terecht bij onder meer Paul Morel uit Antwerpen, Jurgen Nobels (Uncle Babe’s, Gent), Sofie Ketels (Sofie’s Living Room, Koksijde), Ben Belmans (Bijou, Antwerpen), Patrick America (Cocktails at Nine, Antwerpen) en Kamiel Buysse (Blend, Zeeland).

De bierkaart van Flemish Food Bash werd samengesteld door de Struise Brouwers, Hedonis, Totem, Vrijstaat Vanmol, Het Geuzenootschap en herberg In de Verzekering tegen de Grote Dorst, het zogenaamd beste café ter wereld. In de avonduren staat alles in het teken van de muziek. (KC)