Koning auto @ Kortrijk Xpo (9 – 11 december)

Komend weekend is het voor de autoconcessiehouders uit de regio Kortrijk verzamelen geblazen om hun nieuwste wagens aan jong en oud in Kortrijk Xpo voor te stellen. In samenwerking met Kocon (Kortrijkse Concessiehouders) strijkt Fairs & Events Waregem na drie uitgaves in Waregem expo neer voor een eerste editie van Autodagen in Kortrijk Xpo.

Iedereen blijft op zoek naar de ideale en betaalbare wagen die beantwoordt aan zijn behoefte qua: ruimte, comfort, veiligheid, rijprestaties, look & feel, infotainment, enz…
Op Autodagen kan je een update maken en vaststellen dat de uitrusting van wagens er opnieuw completer is op geworden, dit aan aantrekkelijke prijsvoorwaarden.

Minder dan twee maanden voor hét ‘Autosalon’ worden de (nieuwe) modellen en nieuwigheden, o.a.  KIA Carens, Suzuki Ignis, Toyota CHR, Opel Mokka en KIA Niro Hybrid aan kijkers en kopers voorgesteld. Tevens zij er nu ook de CNG (aardgas) wagens die samen met de 100% elektrische wagens op één stand worden gegroepeerd. Uitkijken is het of de hybride/elektrische/CNG wagens, omwille van hun eco-visie, die zich in Vlaanderen vertaalt in een verlaagde BIV en rijtaks, verder terrein zullen winnen. Ondertussen kan de afweging tussen diesel- of benzinemotor beter worden gemaakt gezien de duidelijkheid op termijn van wat de prijs voor een liter brandstof aan de pomp zal bedragen. In het kader van de promotie van milieuvriendelijke wagens wordt het bezoek van minister van energie Bart Tommelein aangekondigd voor zaterdagnamiddag.

Auto’s kijken te Brussel is pas volgend jaar…  Kortrijk Xpo licht met Autodagen van 9 t.e.m. 11 december reeds een tipje van de sluier op van welke nieuwe modellen er in 2017 op de Belgische wegen zullen rondrijden. (ML/KC)

Kortrijk Xpo – Ingang: Kortrijk Xpo Zuid
www.autodagen.be

 Chris Baert - Francis Craeymeersch - Vincent Desschans - Koen Damman

Chris Baert – Francis Craeymeersch – Vincent Desschans – Koen Damman