Michèle Sioen en haar man Marc Galle (actief in vastgoed) hebben het kasteel van Stuyvenberg in Laken gehuurd. de krant De Tijd pakte de voorbije dagen met het bericht uit. De koninklijke residentie van Laken werd tussen 1998 en 2014 permanent bewoond door wijlen koningin Fabiola maar stond de voorbije drie jaar leeg.

Steeds volgens De krant De Tijd zal het echtpaar Galle-Sioen eerst verbeteringswerken aanbrengen aan het majestueuze en historische pand dat in 1725 werd gebouwd en later, onder Leopld I al, in de portefeuille van de von Coburgs terecht kwam. Michèle Sioen en haar man zouden er pas in 2018 hun intrek nemen. Marnix Galle is met zijn vennootschap Allfin bijzonder goed thuis in de vastgoedwereld. Allfin heeft na de fusie operatie met Immobel een beurskapitalisatie waarde van 543 miljoen euro. Het beursgenoteerde Sioen weegt nog net ietsje zwaarder met 556 miljoen euro.

Er kwamen heel wat gegadigden af voor het huren van kasteel Stuyvenberg. Maar finaal haalde het West-Vlaamse koningskoppel zijn slag thuis. Michèle Sioen draagt sinds dit jaar de titel van barones. En nu, bij wijze van spreken, dus ook de titel van koningin.