Een uitgebreide Kortrijkse delegatie doet vanaf woensdag de Amerikaanse stad Greenville (South-Carolina) aan voor een officieel bezoek. Greenville en omgeving staat van oudsher bekend als een erg aantrekkelijke en dynamische economische omgeving. De stad heeft net als Kortrijk een stempel en een traditie als textielregio bij uitstek. Kortrijk en Greenville bestempelen elkaar sinds begin de jaren negentig als zustersteden en de voorbije kwarteeuw vonden al tal van uitwisselingsprogramma’s plaats. Het bezoek van deze week is het zoveelste in de rij.

De Kortrijkse delegatie is behoorlijk uitgebreid. Burgemeester Vincent Van Quickenborne leidt de delegatie samen met enkele vertegenwoordigers van het Schepencollege. Daarnaast is ook de onderwijswereld bijzonder goed vertegenwoordigd, met deelname van de Kulak, VIVES en Howest. Ook Designregio Kortrijk en Rotary Kortrijk sturen hun mensen mee. Last but not least is er ook een forse aanwezigheid van de Kortrijkse businesscommunity. Een handvol ondernemers reist mee op individuele basis, maar ook Voka West-Vlaanderen is aanwezig, net als een delegatie van Flanders Investment & Trade (FIT).

De ambities van alle deelnemers zijn uitgesproken: door de bilaterale relaties te versterken, wordt gehoopt op nieuwe kansen. Deze week wordt onder meer een bezoek gebracht aan Orion Rugs, het Amerikaanse filiaal van de Waregemse textielgroep McThree, eigendom van entrepreneur Lucien Van Wynsberghe.