Kortrijk heeft een HR-manager aangetrokken. Hiermee is de eerste GROEP-functie een feit. Zowel Stad Kortrijk, OCMW Kortrijk, Parko en SOK willen op die manier meer en efficiënter samenwerken. Het aanwerven van één HR-manager voor de volledige Groep Kortrijk levert bovendien een grote besparing op, laten de initiatiefnemers weten.

De keuze viel op de 52-jarige Marnix Claeys die in deze branche al een heel parcours heeft afgelegd bij niet de minste bedrijven. Hij was onder meer aan de slag als HR-manager bij VPK Packaging Group, Fiat Group, Oleon nv en Aleris Aluminium. Hij zal instaan voor de verdere strategische, tactische, operationele en moderne uitbouw van de algemene organisatie, alsook voor de coördinatie van de personeelsadministratie en de HRM-dienst binnen de “Groep Kortrijk” (Stad Kortrijk, OCMW Kortrijk, AGB Stadsontwikkelingsbedrijf Kortrijk en Stedelijk Parkeerbedrijf Parko). “Aansluitend bij de beleidsvisie van de Groep Kortrijk wil ik samen met alle medewerkers werken aan een sterk geïntegreerd HR-beleid”, zo laat Marnix Claeys weten. “Door een actieve betrokkenheid van elke medewerker en het versterken van de interne samenwerking tussen de verschillende diensten en partners kunnen we de kwalitatieve dienstverlening naar onze inwoners ongetwijfeld verder uitbouwen en versterken.” Arne Vandendriessche, schepen van Mensen en Gebouwen, geeft op zijn beurt tekst en uitleg: “Met de stadscoalitie investeren we sterk in Kortrijk. Nog nooit werd er zoveel geïnvesteerd in onze stad. Dit doen we zonder de belastingen te verhogen. Om dit te realiseren moeten we besparen zonder aan kwaliteit in te boeten. De aanstelling van één HR-manager voor de gehele Kortrijk Groep is daar een mooi voorbeeld van. We vullen 4 vacatures in met één sterke kracht. Zo gaan we efficiënt om met overheidsgeld en krijgen wij een totaal geïntegreerd personeelsbeleid.”

Marnix Claeys woont in Oudenaarde en studeerde Pedagogische Wetenschappen aan de KU Leuven. Hij gaat eind augustus aan de slag in zijn nieuwe functie.