Kortrijk Xpo, destijds bekend als De Hallen van Kortrijk, viert straks zijn vijftigste verjaardag. Volgens CEO Saskia Soete de Boosere is het een heuglijk moment omdat het beurzencomplex zeer goed draait. Er wordt een omzet geboekt van 31 miljoen euro en we zijn financieel kerngezond, aldus de zaakvoerster in Het Nieuwsblad.

Toen er in de jaren zestig sprake was van dit project, werd eerst nog aan een nieuwbouw in de binnenstad gedacht. Ooit had het Stadsschouwburgplein een soortgelijk gebouw maar de Grote hallen die daar stonden werden in de Tweede Wereldoorlog weg gebombardeerd. Finaal werd door het toenmalige stadsbestuur gekozen voor een nieuwe locatie aan wat toen zeker nog de rand van de stad was: Kortrijk ’t Hooghe. Toenmalig premier Paul Van den Boeynants woonde de officiële opening bij. De Hallen groeiden vanaf de opening exponentieel en dat onder de begeesterende leiding van toenmalig algemeen directeur Yvon Vanden Abeele, die zelf afkomstig was uit Oostende.

Kortrijk Xpo is goed voor om en bij de vijftig beurzen per jaar, aangevuld met tal van evenementen. Domper op de feestvreugde is het vertrek van Busworld, dat nog één maal Kortrijk aandoet (dit najaar) maar dan verhuist naar Brussel. Kortrijk Xpo kon niet meer voldoende ruimte garanderen voor de explosief groeiende beurs die standhouders en bezoekers lokt uit de hele wereld. Om het vertrek te compenseren worden nu nieuwe beursconcepten bedacht. Kortrijk Xpo is en blijft het toneel voor grote beurzen en publiekstrekkers als Interieur, Velofolies, Eurodogshow of  Matexpo. Bij Kortrijk Xpo werken om en bij de zeventig medewerkers