Kortrijk Xpo trekt nu ook naar Turkije en Canada

foto 2 tranquilKortrijk Xpo mag dan al meest bekend zijn van de beurzen die het organiseert in eigen stad, toch gaan de activiteiten veel verder. Wie wist bijvoorbeeld dat het beurzencomplex al buitenlandse filialen heeft in negen Europese landen, waaronder Frankrijk, Nederland, Duitsland en Italië. Via die buitenlandse dochtersbedrijven worden eigen en succesrijke beursconcepten in de lokale markt gezet. De beurs Architect@Work is een mooi voorbeeld en maakt opgeld buiten België.

CEO Saskia Soete de Boosere, die elf jaar terug boegbeeld Yvon Vanden Abeele opvolgde, ziet naar eigen zeggen nog veel meer mogelijkheden en opportuniteiten op de internationale scène en ze wil die ook met beide handen grijpen. “In het najaar gaan we overseas en wordt ons filiaal in Turkije opgericht,” zegt Soete de Boosere. “Daar blijft het niet bij, want volgend jaar is ook Canada met Torronto aan de beurt.”

Kortrijk Xpo is geconsolideerd goed voor 31 miljoen euro omzet (13 miljoen euro in 2005) en helpt alles bijeen 61 mensen aan werk, vooral vrouwen. Bij die ruim zestig medewerkers ook tien buitenlanders die helpen het mooie weer maken. (KC)