Kortrijk

Het in de jaren tachtig door ene Jo Libeer en Voka opgestarte initiatief ‘Bedrijven Contactdagen’ beleeft deze week zijn zestiende editie. 600 bedrijven exposanten en naar schatting 15.000 bezoekers zullen er twee dagen (woensdag, donderdag) netwerken rond het thema business. Netwerken is geven en nemen, jagen en zaaien, halen en brengen, aldus Bert Mons van Voka. 

De Bedrijven Contactdagen worden wel eens omschreven als de ‘langste toog van West-Vlaanderen’. Rond een drankje en een hapje gaat en draait het om business doen met elkaar. Regionale verankering als hefboom als het ware. “Mensen kennen, daar komt u verder mee”, aldus Bert Mons, algemeen directeur van Voka west-Vlaanderen  in een voorbeschouwing die in het blad Ondernemers verscheen. “Netwerken you love it or you hate it. Maar vandaag draait alles rond het leggen en onderhouden van contacten die u kunnen verder helpen in alles wat u onderneemt, professioneel maar ook daarbuiten. Toch is dat slecht één kant van de medaille. Een netwerk is niet alleen iets persoonlijks. Het is de bedoeling dat ook anderen er beter van worden. Netwerken is geven en nemen, jagen en zaaien, halen en brengen. Het delen van informatie, kennis en contacten.”

Steeds volgens Bert Mons draait het tijdens de Bedrijven Contactdagen ook nog om meer dan alleen netwerken. Zo organiseert Voka in marge ook enkele debatsessies, onder meer rond het thema ‘Kere ekje were‘, een actie om braindrain tegen te gaan. Studenten en CEO’s gaan er met elkaar in discussie. Er is ook een jobevent en een speeddate voorzien. Kortom: op de Bedrijven Contactdagen is er voor elk wat wils.