Kortrijks echtpaar investeert in de Ardennen

DCIM103GOPRO

DCIM103GOPRO

wie zijn wijHet West-Vlaamse koppel Stijn Verdonckt (35) en Tine Blondeel (32) zal volgend jaar diep in de Ardennen een soort luxelodge openen, waar families terecht kunnen voor een vakantieverblijf maar ook bedrijven een seminarie met overnachting kunnen boeken. De polyvalente site krijgt de naam La Manufacture de Malmedy mee. De Ardense lodge zal 14 slaapkamers tellen, elk met eigen badkamer. Op het gelijkvloers geeft de grote leefruimte met grote glaspartijen een schitterend panoramisch zicht op de omringende bossen. De semi-professionele keuken is toegankelijk voor groepen familie of vrienden die tijdens hun weekend zelf willen koken, maar er kan ook beroep gedaan worden op de traiteur- of boodschappendienst. Geen gezeul met boodschappen, alles staat klaar in de (koel)kast als je aankomt. De site zal ook een wellnessruimte krijgen, net als een polyvalente ruimte met home-cinema en allerlei extra diensten.

Als klap op de vuurpijl wordt er naast de lodge ook nog een ultramoderne muziekstudio gebouwd waar artiesten terecht kunnen voor professionele opnames. “Mijn man is jaren geleden in die wereld terecht gekomen, toen hij in 2008 La Chapelle Studios overnam,” zegt Tine Blondeel. “Grote namen uit de Belgische en internationale muziekwereld, zoals Jef Neve, Stromae, Hooverphonic, Daan, Chris Urbanowicz (ex- The Editors), Stephen Malkmus (ex – Pavement) passeerden daar al de revue. We kennen dat milieu dus behoorlijk goed en de muzikanten kennen ons. Eind deze maand stoppen we de exploitatie van La Chapelle Studios en focussen we 100 procent op de nieuwe studios, die nog beter uitgerust zullen zijn.”

Aan het hele project hangt een prijskaartje van om en bij de 2,5 miljoen euro, geld dat ze bijeen kregen dankzij een handvol private en institutionele investeerders. Verdonckt-Blondeel hopen tegen eind volgend jaar klaar te zijn met de bouwwerken, die uitgevoerd worden door een lokale aannemer (Wust) die deel uitmaakt van de Besix-groep. (KC)