Kortrijks-Waregemse entente leidt naar de oprichting van uitzendkantoor Nestor

KortriNestor-Nicolas-Mathieujkzaan Mathieu Vandenhende (30) en Waregemnaar Nicolas Moerman (29) zijn al jaren vrienden en nu hebben ze met Nestor ook samen een -het moet gezegd- uniek  bedrijf opgericht. Nestor is het eerste uitzendbureau in Vlaanderen dat zich specifieke richt op het rekruteren van vijftigplussers. De problematiek van de vergrijzing bracht het jonge ondernemersduo op het idee. Beide zakenpartners hebben elk op hun domein uitgebreide ervaring bij derden: Vandenhende in de HR-wereld en Moerman als marketeer. De lokroep van het zelfstandig ondernemen dreef hen vooruit en met hulp van onder meer Startit@KBC besloten ze de sprong te wagen. Hun uitzendbureau kreeg zowat een maand terug de officiële erkenning.

Nestor heeft een vliegende start genomen. Met Lidl, de kmo Boss Paints uit Beveren-Leie en Veritas werden al structurele partnerships afgesloten. “Maar de voorbije weken kwamen al tientallen bedrijven uit heel Vlaanderen aan onze deur aankloppen,” zegt Mathieu Vandenhende. “Aan de andere zijde van de lijn, bij de vijftigplussers, is de belangstelling zonder meer overweldigend. We hebben nu al 800 profielen van vijftigplussers in onze databank opgenomen.”

Nestor houdt kantoor in het Bedrijvencentrum in Waregem en zweert ook in de toekomst zoveel mogelijk bij een online of digitaal businessmodel, dat erin bestaat bedrijven en werkzoekende vijftigplussers zoveel mogelijk met elkaar te matchen. “In het straatbeeld zal je dan ook niet meteen kantoren van ons zien,” zegt Vandenhende. Beide zakenpartners hebben al een voltijdse HR-consultante in dienst (in de persoon van Veronique Van Middelem) maar ze beseffen beter dan wie ook dat ze hun opstartend en snel groeiend bedrijf zullen moeten versterken met vers bloed. “We denken nu ook zelf in de richting van vijftigplussers,” aldus Mathieu Vandenhende. Nestor, of hoe jonge dertigers vijftigplussers vooruit kunnen helpen. (KC)

info: www.nestor.be