Kortrijkse designstudio FIVE AM krijgt prestigieuze erkenning

“’t Is binnworkplacesen.” Met deze mededeling liet de Kortrijkse FIVE AM designstudio zopas weten dat hun mobiele werkplek werd bekroond met een A+ AWARD in de categorie “Plus Workspaces”. A+Awards lanceerde een competitie met meer dan 100 categorieën en meer dan 300 juryleden. De Architizer A+Awards ontving inzendingen uit honderd landen en vertegenwoordigt het beste van architectuur en design wereldwijd. De award ceremonie gaat door op 12 mei in Manhattan New York. “Met finalisten van Londen tot San Francisco zijn we uiteraard trots dat net wij deze prestigieuze prijs mee naar Kortrijk mogen brengen,” aldus Mathieu Bellens en Olivier Caluwier. Hun heringerichte caravan ontving de meeste stemmen en haalde zo de publieksprijs binnen. Hun visie op “Het Nieuwe Werken” werd dus door velen gesmaakt.

FIVE AM is een Belgische ontwerpstudio die zich toelegt op het creëren van concepten gaande van interieurs, tijdelijke installaties tot productontwerp. “Door de focus te leggen op eenvoud gedurende het ganse ontwerpproces, krijgt elk concept zijn eigen uniek en herkenbaar beeld,” aldus Bellens en Caluwier. “Het is deze aanpak die zorgde voor internationale awards en erkenning door Design Vlaanderen.”

FIVE AM werkte voor zijn bekroonde project ook samen met Kordekor (spanplafonds en interieur), Delta Light (verlichting) en Quinze&Milan (zitmeubilair). Later dit jaar zal het designbureau ook te zien zijn op de beurs Interieur. (KC)