Elindus, de Kortrijkse energieleverancier voor ondernemers, sluit 2016 af met sterke cijfers dankzij de inzet op groei, het aanboren van nieuwe markten en de inhoud van zijn serviceverlening. Dat laat het bedrijf weten. Elindus tekende in 2016 voor een omzetstijging van 15 naar 29 miljoen euro, of bijna een verdubbeling. “Door de investeringen in eigen sales verdubbelde het aantal klanten-ondernemingen naar 8.592, en ging daarbij ook het geleverde volume met 97 procent omhoog tot 190 miljoen kWh (kilowatt ur)”, aldus Thomas Van Broeck namens Elindus. Dankzij de sterke inzet op serviceverlening en klantenretentie deed Elindus het qua klanten-outflow zo’n 15 procent beter dan het sectorgemiddelde. Bij het opnieuw aanbieden van vervolgcontracten werd dan ook een hitratio van meer dan 90 procent behaald.
Voor het volgend jaar zet Elindus verder in op de ingeslagen weg, waarin marktexpansie en digitalisering van serviceverlening prioriteiten zijn, blijvend gestoeld op stevige financiële onderbouw. ”

In een en dezelfde beweging waaierde het bedrijf ook geografisch verder uit (West-Vlaanderen + 129 procent, Oost-Vlaanderen +458 procent, Limburg +395 procent, Antwerpen +92 procent), en werd het ook actief over de Belgische taalgrens.

Elindus is een in 2012 opgerichte en in Kortrijk gevestigde Vlaamse energieleverancier (elektriciteit en aardgas) voor ondernemers (KMO’s & industrie), die inzet op een persoonlijke aanpak via een aankoopstrategie op maat, gebaseerd op marktexpertise en het ontzorgen van de klant in zijn energievraagstuk. Het bedrijf onderscheidt zich verder van zijn concurrenten door het niet aanbieden van stilzwijgende contractverleningen. Elindus is houder van een leveringsvergunning gas en elektriciteit in Vlaanderen (VREG) sedert 2013, in Wallonië (CwaPE) sedert 2016. Dit jaar kwam daar ook het Brussels Hoofdstedelijk Gewest bij.