Begin april wordt Kortrijkzaan en advocaat Karel Mortier partner-vennoot binnen het sociaal departement van het Brusselse juridische kantoor JOYN. Het is de bekroning van een bijzonder snelle carrière. Mortier leidt het departement samen met Christiaan Delporte. De veelbelovende Kortrijkse jurist (rechts op de foto) is sinds 2008 verbonden aan de balie van Brussel. Hij werkt sinds 2011 voor JOYN. Hij adviseert er Belgische en buitenlandse bedrijven maar ook particulieren, over alle aspecten van het arbeidsrecht en de sociale zekerheid.

Opgestart op initiatief van vijf advocaten van de balie van Brussel, is JOYN een nieuwe associatie die zich ontwikkelt binnen het Belgische juridische advies, in een volkomen nieuw concept van team-lawyering. Met als afbeelding de roeisport, impliceert team-lawyering een grote individuele competentie verbonden aan een grote teamspirit. De advocaten binnen JOYN streven één en hetzelfde objectief na: doeltreffendheid bij het zoeken naar oplossingen voor problemen die hen toevertrouwd werden. Team-lawyering biedt het meest adequate antwoord op de groeiende complexiteit van het recht, de diverse uitdagingen en de huidige juridische vraagstukken, die meer en meer verschillende juridische takken omvatten. Als het handelsmerk van JOYN, bestaat team-lawyering dus uit het betrekken van ieders competenties om tot de meest doeltreffende en beste oplossing voor de cliënt te komen.

Bij JOYN maken enerzijds de bundeling van de diverse expertises en anderzijds de multidisciplinaire aanpak van de dossiers integraal deel uit van de modus operandi van het kantoor.