Kortrijkse Kennedy Hotel wordt Ibis

Kennedy hotel buitenkantCreahotels, onderdeel van de West-Vlaamse projectontwikkelaar Creadomus, heeft het bekende Kennedy Hotel in Kortrijk gekocht. De groep investeert 2,5 miljoen euro in de modernisering van het hotel, dat op Hoog Kortrijk vlak bij het bedrijvenpark President Kennedypark en de E17 ligt. In de loop van volgend jaar starten de werkzaamheden om het Kennedy Hotel om te vormen tot een Ibis Styles-hotel, dat deel uitmaakt van Accor, een van de grootste hotelketens van Europa. “Creahotels heeft een franchiseovereenkomst met Accor”, zegt projectmedewerkster Sylvie Haelterman van Creahotels. “We geloven rotsvast in de strategische locatie van het hotel, dat we willen upgraden naar de hedendaagse standaarden. Kortrijk ligt in de gouden driehoek tussen Rijsel, Gent en Ieper en vlak bij het hotel bevinden zich onder meer Kortrijk Xpo, Kinepolis, AZ Groeninge, het Kennedybos, het Beneluxpark en verschillende campussen van universiteiten en hogescholen. Ook grote bedrijven hebben er hun uitvalbasis. Dat alles biedt heel wat mogelijkheden.”

Het Kennedy Hotel bestaat sinds 1992 en werd in 2005 voor het laatst gerenoveerd en uitgebreid. Er komen geen kamers bij en van de tachtig bestaande worden er 48 gerenoveerd. De 32 andere kamers zijn recentelijk helemaal vernieuwd.

Creahotels is sterk actief in de toeristische sector in België en bouwt samen met franchisepartners als Accor hotels, die het ook zelf uitbaat. De onderneming maakt deel uit van de West-Vlaamse projectontwikkelaar Creadomus, die met 37 jaar ervaring een van de grootste vastgoedspelers van België is. Tot de projecten behoren onder meer vakantieverblijven in binnen- en buitenland, parkings, serviceflats en sociaal vastgoed in België, Duitsland en Frankrijk. (KC)