Binnenkort worden de werken opgestart van wat één van de mooiste vastgoedrealisaties moet worden aan de boorden van de Leie in Kortrijk: residentie Vlaskaai. Er wordt gerekend met een uitvoeringstermijn van zowat twee jaar. De oplevering is voorzien in het voorjaar 2019. Initiatiefnemers en bezielers van het project zijn Leopold Dekeyser (Think Urban) en gewezen bankier (KBC) Jean-Marie Descamps (Descamps Coaching & Support).

Residentie Vlaskaai belooft rust en luxe langs de boorden van de Golden River. Gelegen aan de Vlaskaai, tussen de Doornstraat en de Noordstraat, op wandelafstand van de Grote Markt en het station. “Het project zal beeldbepalend zijn voor de Leieboorden, bijzonder mooi zichtbaar vanop de Noordbrug, vlakbij de grote en kleine ring en op verwaarloosbare afstand van en naar de invalswegen en de autosnelweg,” aldus de projectleiders. Het mooie complex zal 39 appartementen tellen, waarvan drie mooie penthouses en drie handelsruimtes. Vijf liften zorgen er voor dat de bewoners vlug en vlot vanuit de garagekelder op hun appartement raken. Alle appartementen hebben één of twee terrassen, allemaal zon-gericht en worden volledig ingericht afgeleverd met oog voor detail. Jean-Marie Descamps: ” Kopers krijgen tien uur gratis bijstand van interieurarchitect Diederik Degraer. Hij begeleidt de toekomstige bewoners bij de inrichting van het appartement en de keuze van materialen. Er is een ruim budget voor bevloering, sanitair en keuken voorzien. We noteren interesse en kopers vanuit diverse steden en gemeenten, ook van ver buiten Kortrijk. Het is immers logisch dat – als er een mooi  project aangeboden wordt – de kopers duidelijk de weg naar Kortrijk vinden.”

Schepen Wout Maddens heeft het over een project met een grote meerwaarde voor Kortrijk. De verkoop is recent opgestart en loopt zeer goed. “Zowat de helft van de appartementen is reeds verkocht”, aldus Leopold Dekeyser. “Er zijn nog ruime appartementen voor eigen bewoning beschikbaar als investeringsappartementen voor verhuur.  Op onze website kunnen plannen en lastenboek aangevraagd worden. De inrichting van de ruimtes kan nog gewijzigd worden volgens de wensen van de kopers. Dit tot de bouw is aangevat.”

info: www.vlaskaai.be