Investeren in vastgoed. Blijkbaar tonen steeds meer beleggers interesse in dit soort operaties, nu het klassieke sparen afgedaan heeft. Blijft de vraag: in welke bakstenen kan je best je geld uitbesteden? De nieuwe Kortrijkse vennootschap Rendimmo speurde ook buiten de vaak platgetreden Belgische paden naar opportuniteiten in het buitenland en kwam uit in Duitsland en Frankrijk. “De Duitse markt bijvoorbeeld is onbekend en onbemind maar toch zo interessant”, aldus Piet De Clerck, één van de vier vennoten binnen Rendimmo.

Rendimmo focust op beleggingsappartementen in  Noordrijn-Westfalen, zeg maar op de as Gelsenkirchen (thuisstad van de bekende voetbalclub Schalke 04) en Dortmund (thuishaven van de al even bekende club Borussia Dortmund). “Typisch aan de Duitse markt is dat het een huurmarkt is. Zeventig procent van de bewoners is huurder en dus is de vraag enorm”, aldus De Clerck. “In dit Bundesland wonen liefst 18 miljoen mensen en is de werkloosheid relatief laag, wat zorgt voor een groot potentieel aan interessante huurders. Momenteel kent Duitsland nog een van de laagste verkoopprijzen per vierkante meter in West-Europa, zo tonen alle studies aan. Het kan moeilijk anders of de vastgoedprijzen moeten er op korte of middellange termijn een hausse meemaken. Via Rendimmo worden er  panden aangeboden die totaal gerenoveerd zijn en die huuropbrengsten van 5,5 à 6,5 procent per jaar garanderen terwijl de koper vanaf dag één volle eigenaar is. In vastgoed is de ligging  cruciaal en daarom hebben we alleen flats in de aanbieding die centraal liggen binnen de stedelijke kom. Omdat eigenaars ook geen zorgen aan hun hoofd willen, bieden we via een lokale expert én via een Vlaams aanspreekpunt ter plaatse alle follow up en ontzorging.”

Rendimmo mikt in Duitsland op Vlaamse investeerders, zelfs vanaf een relatief beperkt budget, maar die waar willen voor hun bestede geld. Aankopen van flats in het Ruhrgebied of in het Sauerland kan reeds vanaf 50.000 euro (voor een studio). Ruimere appartementen gaan er van de hand voor 120.000 tot 180.000 euro.

Rendimmo werd begin dit jaar opgericht door vier ervaren ondernemers die zich met hun vastgoedaanbod willen differentiëren in een al vrij gesatureerde markt. Naast Piet De Clerck, zijn ook Bruggeling Luc Dewulf (productontwikkelaar), de Oost-Vlaamse financieel consultant Michel Verheggen en de Antwerpse  coach Stijn Derynck ( eigenaar van het Financieel Huis) aan boord als aandeelhouders. De komende weken organiseert Rendimmo over heel Vlaanderen info-avonden over investeren in Duitsland en op toeristische Franse sites zoals de Franse skigebieden of de Mediterrane kustgebieden. Er zijn ook brochures beschikbaar met antwoorden op alle vragen over deze beleggingen.

info: www.rendimmo.be