Kortrijkse scholieren lanceren nieuwe toepassing voor de smartphone

whiteboardhoes 2Debels JulieVijf leerlingen van het vijfde middelbaar in het Guldensporencollege van Kortrijk hebben een nieuwe toepassing voor de smartphone bedacht. Het concept ontstond bij de vaststelling dat iedereen zich wel eens ergert aan het vergeten van belangrijke zaken. De klassieke smartphone verhelpt doorgaans dat probleem niet.

Het dagelijks gebruik van smartphones, bracht de tieners op het idee om een unieke whiteboardhoes te ontwerpen, specifiek bedoeld als kattebelletje voor afspraken, snelle notities, enzovoort. Samen met een externe partner (Fotocover) werd de innovatieve hoes inmiddels geproduceerd. Het hebbeding biedt volgens de jonge bedenkers een unique selling proposition: het bevat verschillende notitielijntjes en het heeft meerdere mogelijke functies (snelle notities, zaken onthouden, ICE- nummer bij nood, boodschappen lijstje). Er wordt nog gekeken of er ook nog een stiftje of potloodje aan de hoes moet worden vastgemaakt.

Volgens de bedenkers worden notities in een gsm vaak vergeten omdat ze niet meteen zichtbaar zijn. De nieuwe hoes zou aan dat euvel moeten verhelpen omdat de notities meteen, in één oogopslag en “dicht bij de hand” zichtbaar zijn. “Het concept van ons hoesje ligt tussen de digitale agenda en de papieren agenda,” zegt leerlinge Julie Debels van Rememberproductions. “Wij zijn er  in elk geval van overtuigd dat ons project veel mensen zal helpen.” (KC)