Per 1 juni opent de stadsvilla op Overleie voor minstens drie maanden de deuren middels een pop-up onder de noemer “Jardin Bohémien”. Het stadsbestuur heeft eerder dit jaar een heuse wedstrijd uitgeschreven om gedurende de zomermaanden een zinvolle invulling te geven aan het beschermde en honderd jaar oude pand. Vijf dossiers werden toen ingediend. Een onafhankelijke jury bekroonde in samenspraak met het stadsbestuur het project ‘Jardin Bohémien’ als meest waardevolle. Drie Kortrijkse twintigers (Michaël Cambien, Sébastien Djeddah en Gianni Dewaegenare) werden als onbetwiste winnaars uitgeroepen. Het trio doet voor de invulling van het concept beroep op grote namen van het West-Vlaamse bedrijfsleven: Extremis, Boss Paints (Colora), Floralux en Bekafun Sound Systems. Voor de dranken wordt onder meer beroep gedaan op brouwerij Vander Ghinste, het Kortrijkse Vino Puro, Copperhead en Mary White Vodka (twee Kortrijkse specialiteiten). Het gaat telkens om exclusieve partnerships.

Met hun Jardin Bohémien willen de initiatiefnemers een sfeer oproepen van een weelderige binnentuin, waar het zalig toeven is. In de villa zelf zal een hippe atmosfeer de jaren zeventig in herinnering brengen. In Jardin Bohémien kan er een origineel drankje genuttigd worden in combinatie met een lekker hapje. Los uit de pols, zoals het hele concept ook is bedoeld. “Een Bohémien mag omschreven worden als een onconventioneel en artistiek persoon”, aldus Michaël Cambien. “Met ons concept willen we de bezoekers onderdompelen in een sfeer waar natuur en dromen in elkaar vloeien. Overdag op een zon overgoten terras of in de schaduw van weelderig groen, in de avonduren in de zachte schijn van lichtslingers. Noem het maar een botanisch paradijsje waar een rustig vakantiesfeertje hangt.”

Jardin Bohémien is gelegen langs de nieuwe Leieboorden, pal naast het Sint-Amandscollege. Het is ook de ideale stopplaats voor wandelaars en fietsers die het jaagpad aandoen.