CIB VVastgoedbelofte-2016laanderen maakte eind vorige week de winnaars bekend van de Real Estate Awards in Hôtel de la Poste, Tour & Taxis, Brussel. Meer dan 350 aanwezigen stemden live mee voor de Vastgoedondernemer en de Vastgoedbelofte van het Jaar. In die laatste categorie werd de Kortrijkse start-up Vinta tot laureaat uitgeroepen. Vinta zorgt ervoor dat de aankoop van een huis geen nachtmerrie wordt door een objectieve doorlichting en dito advies te verstrekken aan kandidaat-kopers.

Het is voor het eerst dat de meest prestigieuze awards in immoland niet naar een klassieke vastgoedmakelaar, maar naar twee aankoopmakelaars gaan. Dat is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk want het beroep van aankoopmakelaar was tot voor kort vrij onbekend in ons land. Het gaat om een makelaar die aan de zijde van de koper staat en hem of haar helpt tijdens zijn huizenjacht. Vinta is de Kortrijkse start-up van Eline Geers en haar echtgenoot Hendrik Tanghe. Deze laatste was jarenlang als partner actief bij Vastgoed Dewaele.

CIB Vlaanderen staat voor de Confederatie van Immobiliënberoepen Vlaanderen, en profileert zich als de beroepsvereniging van vastgoedprofessionals. Naast vastgoedmakelaars vinden ook andere beroepen zoals vastgoedbeheerders, -promotoren en -experten onderdak bij de organisatie. Net zoals iedereen die actief is in bedrijfs- en toeristisch vastgoed. CIB Vlaanderen biedt haar leden netwerking, belangenbehartiging en dienstverlening. (KC)