Kortrijkse Vinta nu ook naar Waregem

vinta-waregemDe Kortrijkse start-up VINTA is sinds kort ook aanwezig op de Waregemse vastgoedmarkt. “Als aankoopmakelaar staan we volledig ten dienste van de koper van vastgoed,” vertellen Eline Geers en Hendrik Tanghe, die in 2015 succesvol van start gingen in Kortrijk. “Omdat de Waregemse vastgoedmarkt in volle expansie is, starten we nu ook rondom de Gaverbeek, dankzij de deskundige inbreng van Hilde De Meulemeester, onze ervaren partner voor de regio Zuid-West-Vlaanderen.  Zij zal het Waregemse bureau leiden. Gegroeid uit jarenlange ervaring binnen de vastgoedsector werd VINTA in 2015 boven de doopvont gehouden door Eline Geers en Hendrik Tanghe (ex-Dewaele). “In de buurlanden, en zeker in Nederland, is de aankoopmakelaar  al erg ingeburgerd,” aldus Eline Geers. “De tijd is rijp om ook in Vlaanderen het beroep op de kaart te zetten. Een erkenning vanuit de beroepsfederatie van de makelaars liet ook niet op zich wachten. Dit jaar kaapte VINTA de Real Estate Award als Vastgoedbelofte 2016 weg, wat de toegevoegde waarde bevestigt.”

De aankoopmakelaar staat volledig maar onafhankelijk (hij verkoopt zelf niet!) ten dienste van de koper van vastgoed. Het gaat hier om een soort “second opinion” formule, maar dan een met bewezen meerwaarde. “We helpen de klanten om die ene woning aan te kopen die precies voldoet aan hun wensen,” aldus het duo Tanghe-Geers. “Wie op het punt staat vastgoed aan te kopen, voelt zich altijd onzeker en dat kost soms nachtrust. Een huis koop je met je hart en het goede buikgevoel maar het is gevaarlijk je volledig door gevoelens te laten leiden. Er hangt teveel vanaf. Je hebt een gefundeerd advies nodig van een expert, die nuchter en met kennis van zaken het vastgoed bekijkt en onderzoekt. Enerzijds ziet hij (zij), vanuit zijn (haar) ervaring tal van gebreken die jij niet ziet. Anderzijds mag je ook niet te lang aarzelen want dan gaat de droomwoning soms aan je neus voorbij. Op zo’n momenten ben je blij dat je met kennis van zaken kan beslissen, dankzij de gefundeerde adviezen van de aankoopmakelaar. Met de begeleiding van VINTA sta je sterker en bespaar je al snel enkele duizenden euro’s… en blijf je niet met een kater achter.”

Intussen zien heel wat Vlamingen het nut in van het inschakelen van een aankoopmakelaar. Het VINTA-netwerk ging eerder dit jaar ook van start in Hasselt. En nu komt er een uitbreiding in het Waregemse onder regie van Hilde De Meulemeester. Ze koppelt haar jarenlange ervaring binnen de vastgoedsector, zowel in nieuwbouw als bij herverkoop, aan de vele vertrouwensvolle relaties die ze opbouwde binnen de sector. (KC)