2,5 miljoen euro investering. Dat hebben de nog jonge dertigers Stijn Verdonckt en zijn partner Tine Blondeel geïnvesteerd in hun levensdroom: een muziekstudio state-of-the-art en verder een hotel en een private woning in de onmiddellijke omgeving van Malmédy. Verdonckt is al jarenlang bijzonder goed thuis in de nationale en de internationale muziekscène en durfde daarom de stap aan. De Waalse financieringsvennootschap Meusinvest participeert mee in het ambitieuze project.

De site “Manufacture de Malmédy” is gelegen middenin het groen en heeft binnenin alle faciliteiten. Het hele complex is zo ontworpen dat de verschillende activiteiten (muziek, hotel)  los van elkaar kunnen functioneren. Het duo Verdonckt-Blondeel mikt niet alleen op professionele muzikanten maar met de hotelformule ook op particulieren en bedrijven. Bedrijven vinden hier alvast een uitmuntende locatie voor bijvoorbeeld seminaries of teambuilding activiteiten. Aan alles is gedacht om het comfort van de gasten te verzekeren : een wellnessruimte, een polyvalente ruimte met home-cinema en allerlei verrassende extra diensten gaande van bijvoorbeeld een boodschappenservice over catering en buitensportactiviteiten tot babysitting. De inspirerende omgeving doet de rest.

Stijn Verdonckt is afkomstig uit Kortrijk en Tine Blondeel uit Marke. Ze leerden elkaar kennen tijdens hun studies. Van in hun jeugd waren ze er geëngageerd. Tine Blondeel doet ook aan professionele begeleiding van bedrijven.