De Zuid-West-Vlaamse werkloosheidsgraad is zoals bekend bij de laagste in heel Europa. Hoewel dit toe te juichen valt, zorgt het wel voor een krapte op de arbeidsmarkt. Veel bedrijfsleiders worden daar een beetje radeloos van. Lokale bedrijven die groeien, hebben het moeilijk om nieuwe mensen aan te trekken. Zo ook Lafosse nv uit Wevelgem, waar er momenteel 3 vacatures open staan (planner, monteur en technisch tekenaar). Lafosse is al meer dan 35 jaar de referentie in keukentechnologie voor zowel de particulier als de professionele chef. “Eigenlijk zijn het inmiddels niet drie maar al vijf vacatures” verduidelijkt Karel Lafosse, medevennoot bij Lafosse. “Door het goed gevulde orderboek hebben we nood aan een extra installatieteam met 2 monteurs.” Daarbij wordt uitdrukkelijk ook naar 40 plussers gekeken die de nodige ervaring hebben en een voortrekkersrol kunnen spelen.
Omdat het via de traditionele kanalen niet evident is om de juiste mensen te vinden komt Lafosse nv nu met een opmerkelijke online actie. “Wie een tip geeft met de gegevens van een persoon die in aanmerking komt om één van de vacatures in te vullen, krijgt een premie van 1.000 euro op het moment dat deze persoon effectief een contract bij ons tekent,” aldus Benjamin Vandorpe, medevennoot bij Lafosse. “Is deze persoon na 6 maand nog steeds aan boord, dan krijgt de tipgever nog eens 2.000 euro, of alles samen de toch wel de mooie som van maa rliefst 3.000 euro.
Indien er verschillende dezelfde tipgevers dezelfde naam naar voren brengen, dan geldt de premie enkel voor de eerste die met de naam op de proppen kwam. De boodschap is dus: er snel bij zijn. Alle info kan je terugvinden op de Facebook pagina van Lafosse Kitchen Technology of mail je tip naar info@lafosse.be