KULAK bouwt volop

kulakOp de campus van de Korrtijkse universiteit zijn volop verbouwingswerken bezig. Er wordt een nieuwe studentenresidentie gebouwd, de campusbibliotheek wordt uitgebreid, de centrale hal A wordt vernieuwd en sinds begin januari zijn ook de renovatiewerken aan de onderwijslaboratoria opgestart.

De bouw van de nieuwe studentenresidentie verloopt volgens plan. Bij de start van het nieuwe academiejaar zal het gebouw in gebruik genomen kunnen worden. De nieuwe residentie kreeg de naam “Spoelberg” en komt naast het huidige studentendorp te liggen. De residentie zal plaats bieden aan 103 studenten en zal beschikken over een polyvante ruimte, enkele gemeenschappelijke keukens en sanitaire blokken. Het nieuwe gebouw zal de huidige residentie “De groene mote”, die op dat moment haar deuren zal sluiten, vervangen. Zo blijft het aantal studenten dat op de eigen campus kan resideren in de nabije toekomst ongeveer status quo.

Ook de uitbreidingswerken aan de de campusbibliotheek liggen op schema. De bib wordt omgebouwd tot een “library learning center”, waar een leercentrum gecombineerd wordt met een excellent informatie- en kenniscentrum en waar de student centraal staat. De verbouwingswerken brengen heel wat meer studieplaatsen en meer ruimtes en faciliteiten voor groepswerk met zich mee. Daarnaast zal er ook een synergie zijn met de centrale Hal A, die als informele ontmoetingszone gebruikt kan worden. Het einde van deze werken is voorzien voor november 2016.

Tot slot werden er deze maand ook nog renovatiewerken opgestart aan de onderwijslaboratoria voor de Faculteit Wetenschappen en de Faculteit Geneeskunde in gebouw A. Bedoeling  daar is om van de de ruimtes heel functionele en moderne laboratoria te maken. (KC)