De kust is binnenkort drie dagen lang het epicentrum van het Belgische start-up landschap. Start it @kbc tovert zichzelf om tot Start it @kbSEA, en verhuist de hele start-up community op 22, 23 en 24 augustus naar Oostende. Het is een uitgelezen kans om te luisteren naar de beste start-up verhalen of om de start-ups informeel te leren kennen en te ontdekken. Niet alleen starters komen de driedaagse vol maken.  Ook tal van mature ondernemers en investeerders komen er hun verhaal doen over hun eigen successen én mislukkingen. Bedoeling is de start-ups en aspirant ondernemers met raad en daad bij te staan. Worden onder meer verwacht: Frank Maene (Volta Ventures), Philip Cracco (Groep Versluys), Bart Van Der Roost (Gustaf) en Nathalie Sintobin (Frucon ²). Ook Johan Vande Lanotte, burgemeester van Oostende, maakt zijn opwachting.
StartStart it @kbSEA is opgebouwd rond drie themadagen. Dinsdag 22 augustus is “Moneyday” met een zeiltocht die start-ups en investeerders samen de zee op stuurt, een workshop die het funding landschap in kaart brengt en een inspiratiesessie rond crowdfunding. Woensdag 23 augustus is “Teamday” met workshops rond founders’ dilemma’s en team management, met CEO’s on the beach die vanuit hun strandstoel hun ervaringen delen, en met een voetbaltornooi en pizza’s om de dag af te sluiten. Donderdag 24 augustus is een Salesday met Straffe Madammen, een workshop door België’s beste sales coaches en met start-up founders die tijdens de afterparty zelf achter de draaitafels kruipen.
Start it@kbc ondersteunt en promoot innovatief en schaalbaar ondernemerschap en is met meer dan 500 start-ups de grootste start-up accelerator in België. Hiervoor sluit Start it @kbc partnerships met organisaties en bedrijven die zich met dezelfde pay it forward-mentaliteit inzetten. Zo bouwt Start it @kbc aan een ecosysteem en dynamisch netwerk van early stage start-ups, scale-ups, incubatoren, acceleratoren, mentoren, VC’s, supporting partners en strategische partners. Start it @kbc evolueert, breidt uit en optimaliseert zijn aanbod voortdurend in co-creatie met de start-ups. De accelerator heeft hubs in Antwerpen, Brussel, Gent, Hasselt, Leuven, Kortrijk en New York en zet sterk in op internationalisering in Europa en de Verenigde Staten.info: www.startit.be/sea