OOSTENDE – De zomer van 2018 zal niet alleen herinnerd worden omwille van het onwaarschijnlijk hoog aantal uren zonneschijn. In West-Vlaanderen worden zo goed als zeker nog andere zomerrecords gebroken. Zo is de kusttram op weg naar een nooit eerder geziene bezetting.

Het wordt soms vergeten maar de kusttram mag een wereldrecord op zijn naam schrijven. Hij staat met zijn circa 67 kilometer immers bekend als de langste tramlijn ter wereld. Het ontbreekt de kusttram, die Adinkerke met Knokke verbindt, kennelijk ook niet aan populariteit. In de voorbije maand juli heeft de tram alle records gebroken. Ruim 2 miljoen passagiers maakten op 31 dagen tijd gebruik van het vervoermiddel. Dat is 4 procent meer dan in dezelfde periode van 2017. Dat groeicijfer laat vermoeden dat er een record zou kunnen sneuvelen.

Exploitant De Lijn verwacht dat er deze zomer een absolute piek zal bereikt worden. Vorige zomer maakten 4,2 miljoen reizigers gebruik van de kusttram. De vooruitzichten zijn een opsteker voor vervoermaatschappij De Lijn, die met zijn beleid inzake busvervoer de wind flink van voor krijgt.