Kuurnse meubellabel Joli krijgt internationale erkenning

Het Belgische meubellabel Joli (Kuurne) viel in de prijzen met de armstoel Marguerite. Het ontwerp van de Antwerpse designer Mathias De Ferm werd bekroond met de Red Dot Award 2015 voor ‘Best Design Concept of the Year’ in de categorie meubeldesign. Een internationale jury van gerenommeerde ontwerpers beoordeelde ruim 3.500 productontwerpen in diverse categorieën op criteria zoals functionaliteit, vernieuwing, kwaliteit en duurzaamheid.  De lichtgewicht armstoel Marguerite wist op elk van deze vlakken te bekoren. De jury bleek gecharmeerd door het hoog innovatief karakter van de stoel, die in verschillende uitvoeringen leverbaar is.

John Ghekiere, CEO van Joli, is een tevreden man: “Het streven naar een evenwicht tussen nieuw design en een optimale functionaliteit, zit in het DNA van ons bedrijf,” zegt de zaakvoerder. “Deze onderscheiding geeft aan dat onze aanpak ook internationaal naar waarde wordt geschat.”

De Red Dot Awards hebben een zekere reputatie in het milieu. Volgend jaar zal de bekroonde stoel te zien zijn in het Red Dot museum in het Duitse Essen. John Ghekiere startte zijn zaak op in 1997. Joli wil staan voor tijdsloos Belgisch design. De kmo heeft eigen collecties maar werkt ook op maat. Zowel binnen- als buitenmeubelen komen in de collectie voor.   (KC)

1. JOLI Marguerite